maanantai 13. toukokuuta 2013

Jos ei rimaa hipoen yli, niin sitten limboamalla ali.

Tänään aamukävelyllä tunsin kesän ensihönkäyksen poskellani. Kesähönkäys on aivan erilainen kuin keväthönkäys talven jälkeen. En osaa selittää sitä, mutta sen tietää kun sen kokee. Jos oikein positiivisesti tutkii koivun oksia, niin voi nähdä, että sieltä alkaa silmut tulla esille. Yksi kesän alkumerkki on kun havaitsee koivuissa vihreää, kun katsoo niitä taivasta vasten. Se aika on täällä Rovaniemelläkin todella lähellä.

Olin viikonlopun Torniossa. Aika siellä on todella sosiaalista. Ei nyt vuorokaudet ympäri, mutta aamusta iltaan ollaan aika tiiviisti yhdessä. Myös illalla opiskelun jälkeistä vapaa-aikaa viettäen. Kävimme kokeilemassa frisbeegolfia lauantai-iltana ja täytyy sanoa, että siitä jäi vähän kipinää. Aion ostaa jonkun edullisen setin kiekkoja ja käydä Ounasvaaralla pelaamassa. Josko saisi vaimonkin houkuteltua lajin pariin.

Viikonlopusta ei tee rasittavaa pelkästään sosiaalisuus vaan uusien asioiden opiskelu. En ole koskaan ollut erityisen innostunut tietokoneista ja sen ohjelmista. Olen käyttänyt kyllä tekstinkäsittelyohjelmaa ja Kuusamossa opin käyttämään Lightroomia (Raw-kuvan käsittelyohjelma), jota käytän edelleen kuvien säätämiseen. Kuusamossa myös photoshopin alkeet tuli tutuiksi, mutta ne ovat jo haihtuneet pois muistini sopukoista. Tämän kevään lähijaksot ovat olleet paljon nimenomaan tietokoneen äärellä istumista ja uuden omaksumista.  Paljon pitää kyllä vielä jumpata tietokoneen kanssa, että opin ohjelmia käyttämään. Minun pitäisi päästä sellaisesta negatiivisesta tietokoneohjelmakammostani pois. Huomaan vastustavani oppimista. Pitäisi oppia rakastamaan photoshoppia.

Edelleen aion kyllä pyrkiä vain ja ainoastaan luonnollisen näköiseen kuvaan. Mikä on luonnollisen näköistä? Mikä on totta ja mikä valhetta? Voiko kuvaan luottaa? Laitan tähän yhden esimerkin koulussa tekemästäni kuvasta. Onko tämä totta vai valhetta?

Olen edelleen motivoitunut opiskelun suhteen ja yritän päästä tiettyjen kynnysten yli. Jos ei sitten aivan yli pääsisikään, niin sitten pitää yritä limboilla ali. Turhaan nimeni ei ole Sampo Limboskeba :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti