tiistai 21. toukokuuta 2013

Tänään en tee mitään päivä.

Vietän juuri:  Tänään en tee mitään -päivää. Olen tälläisiä päiviä viettänyt aina silloin tällöin. Tärkeää kyseessä olevassa päivässä on se, että sen viettäminen on suunniteltu jo vähintään edellisenä päivänä.

Mikä on Tänään en tee mitään -päivä?

Ihminenhän ei voi olla tekemättä oikeasti mitään kokonaista päivää. Me syömme, juomme, hengitämme, kävelemme, makaamme, käymme tarpeillamme. Luemme ehkä lehtiä, kirjoja. Katsomme televisiota, facebookkia, sähköpostia. Aika paljon kaikenlaista pientä puuhaa.

Tämän viettämäni ja ehkä keksimäni teemapäivän idea on sellainen, että ei ole mitään suunnitelmaa eikä aikataulua kun päivä alkaa. Päivä vain soljuu niin kuin lapsena ennen kuin koulu alkoi aikatauluttaa elämäämme. Kun syö silloin kun on nälkä, juo kun on jano, lukee kun luetuttaa ja ennen kaikkea nukkuu jos nukuttaa, niin päivästä tulee huomattavasti rennompi kuin normipäivistä. Jos nyt sanot:  "Mutta kun minä olen tiistaina aina töissä, enkä voi olla samalla lailla kuin kirjoittaja. " Niin suosittelen kokeilemaan lauantaina tai sunnuntaina. Kuinka usein myös vapaapäivät on aikataulutettu täyteen kaikenlaista.

Olen tähän mennessä jo kävellyt joen varrella koiran kanssa, pyöräillyt 12 kilometriä (ilman päämäärää ja suunnitelmaa), syönyt jäätelötötterön kun kioski tuli vastaan, näppäillyt valokuvia puhkeavista pihlajanlehdistä ja mehiläisestä, ottanut kahdet päiväunet, lukenut oppikirjaa, selannut Lapin kansan, syönyt aamiaisen ja lounaan ja nyt kirjoitan blogia.

Luin koulukirjaa, mutta valitsin sommittelukirjan mielummin kuin teknisemmän Raw- tiedostoja käsittelevän. Sommittelukirjaakin luin ehkä sivun ja valitsin nukahtamisen. Jos ei huvita, niin en tee mitään. En vastaa tuntemattomiin puhelinnumeroihin, en sähköposteihin tänään. Huomenna sitten on normaali päivä.

Joinakin Tänään en tee mitään päivinä olen saanut aivan hirveästi asioita tehdyksi. Ilman painetta ja ilman stressiä. Toisaalta jos tänään olisin nukkunut koko päivän, niin sekin olisi vain hyvä ja silloin olisin ollut unen tarpeessa.


Valokuvaus on tänään käppäilen ja näppäilen tyyppistä. Huomenna menen sitten tekemään koulutehtäväkuvausta erään kaappikellon korjaamista harrastavan miehen kotiin. Siinä on painetta jo  sosiaalisuuden kanssa ja miten saan henkilön (ennestään vain hyvän päivän tuttu) toimimaan mallina, muistan ottaa valot huomioon, sommittelun, kameran tekniikan ym. Käppäily/näppäily on valokuvauksen harrastamista, jossa katsotaan mitä löytyy ja otetaan siitä kuva. Välillä tulee hyviä mutta usein ei. Silti se ei harmita.

Koska peräkkäiset viikonloput on mennyt, ensin Torniossa ja sitten Taivalkoskella, eilinen vielä seminaarissa, niin päädyin teemapäivän viettoon. 

Jos stressi painaa, niin suosittelen kokeilemaan. Muista  päättää viimeistään edellisenä iltana ja mikä tärkeintä. Älä suunnittele mitään! Tämä blogikin syntyi, kun alkoi blogituttamaan. Toivottavasti sinua luetutti :-)

Aamun ensimmäinen näppäily on otettu kalsarit jalassa omalta parvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti