perjantai 16. elokuuta 2013

Suomesta Suomeen


Marketta ja Saana
Tyhjenneltiin jo Rovaniemen kämppää, mutta ei vielä päästä Tornioonkaan asumaan. Marketta jäi lomalle, joten päätimme lyhyellä varoitusajalla lähteä pienelle Lapin kierrokselle. Koska kuratoin Lapin taitelijaseuran näyttelyt, sekä Ylläkselle, että Ivaloon ja Marketta ei ole niitä nähnyt, niin ei muuta kuin katsomaan taidetta. Itsellekin tekee hyvää nähdä kokonaisuus, kun siihen on jo ripustuksen jälkeen saanut etäisyyttä. Näyttelyiden välimatkahan on melkein 300 kilometriä, mutta päätimme venyttää sitä vielä lisää. Matkustamme nimittäin yläkautta läpi pohjoisen Norjan. Kirjoitan tätä Kilpisjärvellä aivan järven rannassa saunamökin yläkerrassa josta saimme vuokrata huoneen.

Illalla kävimme syömässä tämän mökkikylän ravintolassa ja olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä keittiön tasosta. Söimme rautua ja se oli todella hyvää. Hyvin valmistettu ja annokseksi tehty. Lähiruokagourmetateria käsivarressa. Paikan nimi on Tundrea ja voin erittäin lämpimästi suositella. Illalla kävimme myös saunomassa ja minäkin
uin vaikka vesi on todella raikasta. Marketta harrastaa avantouintia, joten hänelle tämä 12 asteinen vesi on vielä kesävettä.

Matka jatkuu kohta Norjan puolelle, mutta varsinaista suunnitelmaa matkan suhteen ei ole. Ajelemme jäämeren rantoja ja etsimme majapaikan kun siltä tuntuu. Jossain vaiheessa sitten tulemme Utsjoelle ja siitä sitten lähdemme pudottelemaan Ivaloa kohti. Se tässä pohjoisessa (Rovaniemi/Tornio/Kuusamo) asumisessa on mukavaa, että tänne aina rakastamaani ylälappiin on paljon lyhyempi matka. Puuttuu se ensimmäinen 600-900 kilometriä.

Matka ja tarina jatkuu.

ps. Nyt se Marketta menee aamu-uinnille.... hrrrr hrrrr

Kämppä on portaiden yläpäässä. Tämä puro laskee Kilpisjärveen,

1 kommentti: