lauantai 17. elokuuta 2013

Kuningas vuoren

Heräsin aamulla aikaisin kun linnut pitivät meteliä. Linnut häiritsivät ikävästi luonnonrauhaa. Näin ikkunanraosta auringon paistavan  täydeltä terältä. Vilkaisin kelloa ja se oli kuusi. En tiennyt onko puhelimeni kello Norjan vai Suomen ajassa. Otin kameran ja laitoin siihen laajakulmaobjektiivin. Ajattelin käydä ottamassa muutamia maisemakuvia täältä Gjesvaerin kalastajakylästä.

Kiipesin mäelle majapaikkamme takana. Kivien takana mäen päällä näkyi sarvet. Otin ensimmäisen kuvan, jossa laajakulmasta johtuen sarvet näkyivät aivan pieninä. Lähestyin poroa hitaasti hiippaillen ja välillä kuvia räpsien. Jossakin vaiheessa sarvet heilahtivat ja aloimme Poroherran kanssa tuijotella toisiamme.  Sarvipää suhtautui minuun epäillen ja päätti sitten hipsiä pikkuhiljaa pois takavasemmalle.

Mukava kohtaaminen josta syntyi myös mielestäni oikein mukava kuva.


Tämä Gjesvaer on pienellä niemellä sijaitseva kalastajakylä. Marketta on käynyt täällä vuonna 2009 ystävämme Päivin kanssa. Tämä paikka jos joku tuntuu olevan maailman äärellä. Nordkapin tiestä erkanee väylä, joka kulkee kivisten maisemien ja ylämaan lampien läpi. Maisema muistuttaa välillä kuunmaisemaa. Välillä tulee haukottua henkeä tämän jylhyyden edessä. Viimein tulla tupsahdetaan kylään jossa on noin 100 taloa. Yksi kauppa, grillikioski ja yksi ravintola. Asumme lintusafareja järjestävän Olan majatalossa. Aiomme tänään myös lähteä tälläiselle safarille. Tuossa lähistöllä on joku todella linturikas saari. Siitä otamme siis selvää.Olemme täällä nyt kaksi yötä.  Illalla pistäydymme myös varsinaisessa Nordkapissa, mutta Marketan kertoman mukaan se on melkoinen turistirysä. Saatan kirjoittaa tänään vielä erillisen blogin lintusafarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti