tiistai 31. joulukuuta 2013

Kohti valoa ja uudenvuodenlupaus.         


Minulla ei ole mitään muistikuvaa viime vuodenvaihteesta. Oikein miettimällä mietin mitä silloin tein. Lamppu ei syttynyt. Marketta kertoi kysymättä, että olimme sairaina vuodenvaihteen seudun. Joulun jälkeen iski vatsatauti ensin minuun ja sitten Markettaan. Olin sanonut aattoiltana: " Paskin uusivuosi ikinä."

Vuosi vaihtui selvästikin synkissä merkeissä, mutta 2013 on vuosi joka jää muistiin. Tammikuussa tuli tieto, että pääsin opiskelemaan valokuvaajan ammattitutkintoa ja kesällä löytyi koti Torniosta vaellusvuosien jälkeen. Koti tuntuu edelleen hyvältä neljän kuukauden asumisen jälkeen. Tytöt myös yllättyivät positiivisesti sekä kodista, että Tornioista meidän vanhusten asuinkaupunkina. Eiköhän me tänne jäädä. Ainakin tämä on tukikohta kuljettaa sitten elämä minne ja miten vain.

Vuosi sitten ei ollut välähdyksen omaista aavistustakaan tästä talosta, josta minut todennäköisesti kannetaan ulos saappaat jalassa Mänttään haudattavaksi. Mitä voin tietää tulevasta vuodesta? En mitään. Jos ennustaa pitää, niin otan yli 10 000 valokuvaa. Painan kameran laukaisinta vähintään tuon määrän. Kelvollisia kuvia tuosta määrästä on vain murto-osa. Hyviä kuvia omasta mielestäni ehkä 200, toivottavasti näyttöraati on samaa mieltä kanssani edes niistä kuvista joita näyttöön valitsen.

Aion tulla paremmaksi valokuvaajaksi. Tämä vaatii vain paljon työtä ja paljon napin painamista ja paljon koneella istumista. Lukemista ja valon etsimistä. Koska en ole pöytälaatikkovalokuvaaja, niin laitan itselleni haasteen.

Julkaisen tällä sivustolla joka ikinen päivä vuonna 2014 yhden valokuvan. Kaikki kuvat eivät voi olla hyviä tai edes kelvollisia. Pyrin kuitenkin siihen, että nämä 365 kuvaa samalla kuin kertovat olennaisia kohtia vuodesta 2014, niin näyttävät, että kehityn valokuvaajana. Julkaisen nimenomaan yhden kuvan päivässä. Yritän valita kuvista yhden, joka parhaiten kertoo sen päivän tekemisestä tai tunnelmasta, ehkä myös mielialasta. Pyrin siihen, että kuva ilmestyy tänne aina ennen puolta yötä. Todennäköisesti istun iltauutisten aikaan koneelle ja alan valita kuvaa. Säädän sen ja julkaisen. Kuvaan ei tule selitystä. Ainoastaa päivämäärä.

Yleensähän uuden vuoden lupaukset lopahtavat tammikuussa, mutta katsotaan kuinka tämä kantaa.

Kirjoitan tänne myös normiblogeja ja ne saattavat sisältää myös muita kuvia kuvituksena.

Hyvää Uutta vuotta kaikille lukijoille. Aina kannattaa kulkea valoa kohti oli sitten valokuvaaja tai ei.

Sampo

1 kommentti:

  1. 365 kuvaa - ei niin mahdoton tehtävä - kuitenkin sisältää valtavasti elettyä elämää. Olen usein harmitellut ettei lapsista tullut aikoinaan otettua kuvia edes ensimmäisen vuoden aikaan tyyliin 1/vko tai edes 1/kk. Vähäinen määrä kuvia olisi kuitenkin kertonut niin paljon. Toki kuvaaminen silloin oli ihan eri toista kuin nyt.

    Kai sitä voisi "omakuvia" alkaa ottamaan kerran viikossa tai edes kuussa - näkisi miten alkaa rupsahtamaan :-)

    Hyvä idea anyway. Kiva nähdä miten lupaus pitää.

    VastaaPoista