torstai 19. joulukuuta 2013

Kuuhulluna

Olen joskus täyden kuun aikaan kokenut vaikeita unettomuusoireita. Joskus unettomuutta ilmeni myös silloin kun kuu ei ollut täysi. Olisiko se niin, että täydenkuun unettomuuden aikaan tulee kiinnitettyä huomiota enemmän tähän valkoiseen mollukkaan?

Kun muutin pari vuotta sitten tänne pohjoiseen, niin  olen noteerannut kuun liikkeet paremmin. Kuusamossa metsässä asuessa jopa joskus lähdin metsään kävelylle kuunvalossa. Sankassa metsässä näki kulkea todella hyvin. Valon ja varjon erot ovat jyrkempiä kuin päivänvalossa. Yleensä pakkanen vielä paukkuu ja muita kulkioita ei metsästä ole.

Valokuvausharrastukseni muuttuessa ehkä pikkuhiljaa vakavammaksi, olen myös enenevässä määrin lähtenyt harjoitusmielessä kuvaamaan kuunvalossa.  Uskomatonta kuinka paljon erilaisia sävyjä löytyy erilaisissa pilvitiloissa ja myös lähistöllä olevat katuvalot ja heijastukset värittävät maisemaa yöllä.

Vierellä olevan kuvan otin eilen illalla ja alla olevat kolme ovat tämän illan/yön satoa. Joskus hulluus pitää vain kohdata. Minä kohtaan kuuhulluuteni kuuta tuijottelemalla. Kuu vaikuttaa vuorovesiin. Miksi se ei voisi vaikuttaa myös ihmisten aivoihin. Ihminen on suurimmalta osin nestettä ja kai se kuu vetää myös pään nesteitä puoleensa? Ehkä se vetää hiukkasia vähän poikkeavaan asentoon ja  sen takia ihmiset eivät nuku kunnolla. Tämä on tietenkin täysin epätieteellistä höpö höpöa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Maailmassa on monta ihmeelistä asiaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti