torstai 9. tammikuuta 2014

Onnettomuus laitetaan selvitettyjen tapausten mappiin.

Pysäytän auton ajatuksissani liikennevaloihin jossakin Tornion keskustan ulkopuolella. Koirat ovat takaosassa iloissaan kun kohta tietävät pääsevänsä taas metsään juoksemaan vapaasti. Tunnistan olevani  leirinta-alueen kohdalla ja muistan kuinka kesällä majailimme siellä Marketan kanssa, emmekä edes aavistaneet puolen vuoden päästä asuvamme näillä kulmilla.

Havahdun ja näen valon jo vaihtuneen vihreäksi. Samalla myös näen oikelta tulevan täysperävaunurekan ajavan reilua vauhtia risteykseen hiljentämättä. Katson vielä valoa joka paistaa vihreänä minulle.

Rekan mentyä ajan eteenpäin ja unohdan koko jutun.

Tapaus muistuu mieleeni kun kerron siitä tytöille ja Marketalle vähän myöhemmin ollessamme samalla paikalla. Asia on vaivannut minua sen jälkeen.

En edes tiedä miksi olin juuri siinä risteyksessä juuri sillä kerralla. Ajelen täällä aina eri reittejä suurinpiirtein summassa, jotta oppisin tuntemaan lähiseutuja. Jos olisin noudattanut vihreää valoa, niin rekka olisi ajanut suoraan kylkeen ja ei olisi ollut epäselvää kuinka siinä olisi käynyt. Jos en olisi ollut ajatuksissani ja toiminut hitaasti olisin kuollut. Hajamielisyys pelasti.

Todennäköisesti rekkakuski olisi oman nahkansa pelastaakseen kertonut ajaneensa vihreillä ja minun tulleen punaisia päin. En huomioinut oliko alueella silminnäkijöitä. Todennäköisesti ison auton kuljettaja luuli itsekin ajaneensa vihreillä. Terästehtaan suunnasta on pitkä suora ja kuljettaja on ehkä satojen metrien päästä tehnytkin havainnon vihreistä valoista. Punaisiksi muuttuminen on jäänyt havaitsematta. 

Miksi henkilöauton kuljettaja sitten ajoi punaisia päin. Epähuomiossa? Itsemurha? Itsemurhateoriaa tukee myös tutkimukset, jossa todetaan miehen menettäneet lapsensa onnettomuudessa viisi vuotta sitten. Koiratkin on haluttu ottaa mukaan paremmille metsästysmaille. Ihmetystä kuitenkin herättää seikka miksi mies ei ajanut junan alle. Henkilöauton kuljettaja on myös muuttunut oudoksi viime aikoina. Kuvailee kuulemma vain kissoja, koiria ja nallekarhuja eikä mene oikeisiin töihin. Selvä itsemurha siis.

Poliisi laittaa tapauksen selvitettyjen onnettomuuksien mappiin.

Näin olisi helposti voinut käydä. Sinä et nyt lukisi tätä blogia. Maailma säästyisi hirveältä määrältä valokuvia ja blogikirjoituksia. Silti lunta sataisi pohjoissuomessa. Ilmastonmuutos etenisi. Maapallo rullaisi radallaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuolleisuus on 100% Emme vain tiedä milloin se sattuu omalle kohdalle. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti